Hoppa till sidans innehåll

Grönt kort, Tävlingsregler etc.


Varje år anordnar RÖJs Tävlingssektion ett antal tävlingar i framförallt hoppning och dressyr. Vi anordnar tävlingar i status från klubbnivå upp till lokal och regional nivå. Dessa tävlingar ger ett viktigt tillskott till klubbens ekonomi samtidigt som de peppar ryttare vidare i sitt hästintresse.

 

Funktionärer

Vid alla tävlingar behöver vi funktionärer så att tävlingen kan fungera. När man ställer upp som funktionär lär man sig MASSOR om hur tävlingar fungerar och du kommer bli en bättre tävlingsryttare eftersom du har mycket mer koll på hur en tävlingsplats egentligen fungerar. 

Du behöver inte känna att du måste kunna "allt" för att ställa upp som funktionär. Hör bara av dig till Tävlingssektionen så ser vi till att du får det stöd du behöver så vet vad du ska göra. 

TR -Tävlingsreglementet

För tävling med häst inom ridsportförbundets olika discipliner finns ett regelverk som kallas tävlingsreglementet, eller TR i dagligt tal. Där står allt man behöver veta för att kunna delta i tävlingar. Det är vikigt att man känner till TR för där står bla om vilken utrustning till hästen som är tillåten och mycket mera.. Kommer du på en tävlingsplats och grovt bryter mot dessa regler riskerar du att få startförbud eller böter. Därför är det viktigt att du har koll på TR om du vill tävla. Du lär dig mer om TR på våra kurser i Grönt kort. 

Grönt kort

För att få tävla lokal tävling eller högre måste du ha Grönt kort.

För dig som är under 12 år eller yngre gäller särskilda regler. Du kan läsa mer om reglerna för Grönt kort på ridsportförbundets hemsida, klicka HÄR!

Tävlingssektionen arrangerar i början av varje år kurs för dig som behöver ta Grönt kort. Om behovet finns kan vi även ordna fler kurser under året. Anmäl ditt intresse till This is a mailto link

Licens för häst & ryttare.

För att kunna tävla på lokal nivå eller högre krävs licens på både häst och ryttare. Mer om detta kan du läsa HÄR på Ridsportförbundets hemsida.

TDB.

För att hitta info om tävlingar och för att anmäla sig till dem använder man Ridsportförbundets portal TDB som är en förkortning av Tävlingsdatabasen.

Klicka HÄR för att komma till TDB.

 

Klubbtävlingar.

 

Regler: 

 

Våra klubbtävlingar arrangeras så att både nya ryttare och hästar ska kunna börja tävla på ett tryggt sätt i vår hemmamiljö på ridklubben. Vi försöker alltid ha nybörjarklasser vid varje klubbtävling där man får mycket stöd under sin ritt tills man känner sig trygg att starta i högre klasser och på sikt kunna förbereda sig för lokala eller högre tävlingar. 

För att delta i våra klubbtävlingar måste du vara medlem i RÖJ.

Du behöver inte ha licens för varken häst eller ryttare och du behöver inte ha tagit grönt kort. Men det är viktigt att du känner till regler för tävlingar (TR) och att du känner till hur man praktiskt hanterar sin häst vid en tävlingsplats och hur en tävling går till.

Om du funderar på att anmäla dig till klubbtävling men känner dig osäker på hur det går till så kontakta Tävlingskommiten så får du stöd av dem. De kan tex. hjälpa dig med en mentor på dina första klubbtävlingar så att du känner dig trygg med hur man går till väga.

 

  OBS! Anmälan till våra tävlingar  sker via TDB

 

Frågor? Undrar du över något?

Maila till Tävlingssektionen: This is a mailto link

Vi svarar på dina frågor så fort vi kan, lämna gärna telefonnummer så ringer vi upp när vi har tid.

Uppdaterad: 18 OKT 2016 09:23

Postadress:
RK Östjämten - Ridsport
Ammer 350
84491 Hammarstrand

Kontakt:
Tel: 0703891917
E-post: kontakt@rkostjamten....

Se all info

Krokv skogstj

  Industrishopen

Norrskog

   LF utan Bank o Förs

 

Erik Holmgren

   

 

Gällö Skog logga färg liten 

Erik Amren

 Hammlet

JAv skylt

 Team Östlin

 

 

Ange alt-text här.

    

 

ICA ny   Bispgårdens

Lundström

 

Ettiketten

 Handelsbanken

SCA

 Octowood