Hoppa till sidans innehåll

Ridklubben Östjämten


 

 

Klubbidé

 

Ridklubben Östjämten är en ideell förening som arbetar för att främja och utveckla hästintresset i östra Jämtland. Vi har verksamhet för hästintresserade i alla åldrar och aktiviteter från rekreation till tävlingsinriktning.

 

Värdegrund

 

I Ridklubben Östjämten är vi glada och positiva. Vi visar hänsyn och respekterar både djur och människor. Vi gläds med varandra i framgång och stöttar varandra i motgång. Som vuxna strävar vi efter att vara förebilder och tar gemensamt ansvar för att utveckla alla barn och ungdomar till att vara omtänksamma och respekterande individer.

 

Mål

 

Ridklubben Östjämtens mål med verksamheten är vi ska:

 

 • Ge bygdens hästintresserade barn, ungdomar och vuxna en meningsfull sysselsättning på fritiden
 • Lära barn och ungdomar hur man umgås med varann och djur på ett respektfullt sätt
 • Kontinuerligt utveckla verksamhetens kvalitet och inriktning efter medlemmarnas behov
 • Kontinuerligt utveckla anläggningen
 • Kontinuerligt utveckla medlemmarnas kunskaper och därigenom trygga deras engagemang för föreningen och dess fortlevnad
 • Arbeta för jämställdhet inom föreningen

 

Vision

 

Ridklubben Östjämten ska vara det naturliga valet för alla hästintresserade i östra Jämtland.

För att vi ska kunna hålla alla avgifter på rimliga nivåer och för att RÖJs olika verksamheter ska kunna fungera krävs att alla som deltar i verksamheterna även bidrar med ideella arbetsinsatser av olika slag. Vi har därför följande förväntningar på alla deltagande medlemmar, dvs medlemmar som deltar i föreningens olika verksamheter:

 Deltagande medlem är du som: 

 • Rider kontinuerligt på ridskolan, även på klippkort
 • Har löst anläggningskort
 • Är licensierad tävlingsryttare för RÖJ
 • Deltar i RÖJs klubbtävlingar
 • Deltar i RÖJs träningar

Som förälder till en minderårig medlem som gör något av ovanstående, är det du som ansvarar för att er familj uppfyller förväntningarna som ställs.

 Alla deltagande medlemmar förväntas  (räknas per familj);

 • Alltid vara behjälplig så gott man kan vid verksamheter som man deltar i. Med detta menas t.ex. att man ska hjälpa till att bygga fram/av vid tävlingar, träningar och lektioner. Enbart funktionärer eller personal hinner inte allt själva utan alla måste ändå hjälpa till. Fråga om du är osäker på vad som behövs. 
 • Delta vid minst två säljprojekt per år. Dessa är oerhört viktiga för föreningens ekonomi. Att delta i säljprojekt betyder att du säljer hela det lotthäfte, strumpor, tandborstar eller liknande du fått tilldelat.
 • Bidra med fikabröd till fikasektionen inför tävlingar etc,gärna med hembakat!
 • Läsa vår hemsida. Där lägger vi ut information om allt som händer i Ridklubben.
 • Försöka delta på de möten som arrangeras. Det är jätteviktigt för föreningen att du deltar och för fram dina åsikter och önskemål samt tar del av den information som lämnas ut vid dessa tillfällen.

Du som är licensierad ryttare för RÖJ eller om du tävlar på RÖJs klubbtävlingar förväntas DESSUTOM:

 • Ställa upp som funktionär på en tävling per år.  Minst 6 timmars arbete vid en Lokal/Regional tävling, eller en heldag på klubbtävling. Det går även att be någon annan göra din arbetsinsats, t.ex. en förälder. Det finns många uppgifter på en tävlingsdag; parkeringsvakt, banpersonal, fikaförsäljning etc. Prata med någon i tävlingssektionen så ser de till att du känner dig trygg med den arbetsuppgift du tar på dig och du kommer att få all hjälp du behöver så du vet vad du ska göra och hur du ska göra det.

Om du inte har möjlighet att själv närvara på anläggningen, så kan du ändå tillföra något.  

Det finns alla möjligheter för dig att själv välja vad du vill bidra med - huvudsaken är att du bidrar med något! Varje krona som kommer in, eller som vi kan spara, kommer till nytta i klubben! Kontakta styrelsen så skräddarsyr vi Dina arbetsinsatser efter Dina förutsättningar!

 Följder

Det är alltid tråkigt att prata om vad som händer om man inte följer uppsatta regler, men som i alla andra sammanhang blir det även här vissa följder om man inte gör det.

De som inte uppfyller de ställda förväntningarna under året, riskerar att nästa år

 • inte få delta i ridskolans verksamhet
 • inte få lösa anläggningskort
 • inte få teckna tävlingslicens för RÖJ
 • inte få delta i RÖJs träningar
 • inte få delta i RÖJs tävlingar 

Styrelse och tävlingssektion kommer att följa upp det ideella arbetet under året och en dialog kommer att föras med deltagande medlemmar som inte uppfyllt förväntningarna innan möjligheterna begränsas inför kommande år. Om någon inte uppfyllt förväntningarna under året hoppas vi kunna komma fram till en lösning under kommande år där man kan kompensera för det som missats.  Ingen av oss vill förvägra någon klubbens förmåner, men det vore orättvist mot alla andra att inte ställa samma krav på alla medlemmar som väljer att delta i klubbens verksamheter. 

Dessa förväntningar har uppstått ur ett behov av att tydliggöra vad som förväntas av alla deltagande medlemmar och för att det ideella arbetet ska bli mer rättvist fördelat och de är baserade på det arbete som behöver utföras i föreningen.

 

Det är Vi medlemmar tillsammans som skapar Vår förening,

dess förutsättningar och möjligheter

 – tillsammans kan Vi åstadkomma vad som helst!

 

Med vänlig hälsning

Styrelse och Tävlingskommiten i Ridklubben Östjämten

Uppdaterad: 22 SEP 2016 13:55 Skribent: Emma Svenningson

Postadress:
RK Östjämten - Ridsport
Ammer 350
84491 Hammarstrand

Kontakt:
Tel: 0703891917
E-post: kontakt@rkostjamten....

Se all info

Krokv skogstj

  Industrishopen

Norrskog

   LF utan Bank o Förs

 

Erik Holmgren

   

 

Gällö Skog logga färg liten 

Erik Amren

 Hammlet

JAv skylt

 Team Östlin

 

 

Ange alt-text här.

    

 

ICA ny   Bispgårdens

Lundström

 

Ettiketten

 Handelsbanken

SCA

 Octowood